Morgen staat AlerteBuren.nl op de 112 Veiligheidsdag van Zoetermeer!

 

Activiteiten en demonstraties op gebied van veiligheid

Op zaterdag 10 juni is het weer zover: de politie, brandweer en gemeente Zoetermeer organiseren samen de 112 Veiligheidsdag op het evenemententerrein van het Silverdome aan de Van der Hagenstraat. Van 11.00 uur tot 16.00 uur kunt u van alles beleven op het gebied van veiligheid en verschillende demonstraties bekijken.
Voor jong en oud!

Demonstraties

De burgemeester opent de dag om 11.00 uur. Daarna start het programma. Gedurende de hele dag vinden verschillende demonstraties plaats. Hoe werken hulpdiensten samen bij een ernstig verkeersongeluk? Hoe houdt de politie een vuurwapen gevaarlijke verdachte aan? Hoe treedt de mobiele eenheid op?

Kramenmarkt en social mediacorner

Op de kramenmarkt vindt u informatie over de veiligheid in en rond uw woning door bedrijven, instanties en bewonersinitiatieven. Nieuw dit jaar is een ‘social mediacorner’ over de gevaren van social media, zoals cyberpesten en sexting.

Voertuigen

Op het terrein staat een groot aantal voertuigen waaronder een politiemotor, arrestantenwagen, brandweerwagens (uitrukwagen en een hoogwerker), ambulance en antieke brandweervoertuigen. Dit jaar staan er ook twee legervoertuigen uit de Tweede Wereldoorlog met een geschut en rupsbanden.

Kinderprogramma

Kinderen kunnen alle voertuigen van dichtbij bewonderen of een foto laten nemen op de politiemotor. Ook is er een selfiecorner voor een mooie selfie. Ze kunnen met water spuiten met een (antieke) waterspuit van de brandweer. Ook kunnen kinderen een prachtige wond laten schminken op hun hand of gezicht. En natuurlijk ontbreekt het springkussen niet!

Gratis kentekenplaat vast laten zetten

Op de Veiligheidsdag kunnen bezoekers de kentekenplaat van hun auto gratis laten vastzetten met popnagels. Hiermee kunt u voorkomen dat uw kentekenplaten gestolen worden en voor andere doeleinden gebruikt worden.

Deelnemers

Ook andere organisaties doen aan deze dag mee, waaronder de Zoetermeerse Reddingsbrigade, de dierenambulance, de KNGF, het Rode Kruis, Hartveilig wonen, DV&O, Jan Bos, Veilgheid op 1, Goudensleutel en Meldknop.nu.

Social media

Volg deze dag via #112dagZTM

Bron: Gemeente Zoetermeer

DEEL DIT BERICHT

Preventieshop

Meer NIEUWS

nieuwsbrief